INDISKE HELLIGDAGE OG FESTIVALER

Indien er kendt for sin store diversitet af religiøse helligdage og lokale festivaler. Det anses som det mest religiøst varierede land i verden. Hinduisme er den dominerende religion, med 80% af befolkningen, som praktiserer den. Islam følger med af 15% af Indiens befolkning, mens kristendom praktiseres af 2,5%. De resterende religiøse minoriteter er: buddhister, jainister, sikher og parser.

DIVALI

Divali, også kendt som lysfesten, er en 5-dages festival, der fejrer livet og dets glæde og lykke. Divali fejres i slutningen af oktober og begyndelsen af november. I de dage tænder inderne olielamper foran deres huse, hvilket symboliserer velkomst til Lakshmi, gudinden for rigdom. Derudover er festen fyldt med fyrværkerishows. Til festen spiser man kun vegetarisk mad tilberedt med meget løg eller hvidløg. Divali er også kendt for de fantastiske søde retter. Under festivalen drikker man traditionelt ikke alkohol.

HOLI

Holi er en indisk fest, som fejrer det kommende forår, en tid af tilgivelser og bygning af relationer med andre. Under festivalen går inderne ud på vejene og kaster med farvet pulver på hinanden. Holi holdes i slutningen af februar og begyndelsen af marts. Det er en tid med fantastiske søde sager, såsom tørrede frugter og søde retter, der spises rundt om store bål. Under festivalen spiser man traditionelt kun vegetarisk mad.

RAMADAN

Ramadan er den 9. måned i den islamiske kalender. Da Koranen først blev åbenbaret i denne måned er den hellig for muslimer. Under denne måned faster muslimer i hele verden når solen er oppe. Traditionelt spiser de kun to måltider under Ramadan måneden – suhoor før solen stiger og iftar lige efter den går ned. I modsætning til hindu befolkningen spiser muslimer både vegetariske retter og retter med kød (dog uden svinekød).