INDIENS HISTORIE FRA ET KULINARISK PERSPEKTIV

Det indiske køkken er som det er ikke kun på grund af Indiens historie, geografi, flotte landskab og regionale traditioner, men også på grund af de kulturer og religioner, der bliver introduceret til Indien sammen med den nye befolkning fra hele verdenen.

ET SMAGFULDT KULTURMIKS

De første madopskrifter kom fra de vediske indere. De næste blev udviklet under indflydelse af traditioner og religiøse ritualer af befolkningen, som levede i Indien: kristne, briter, portugisere og især tyrkiske muslimer, arabere, moguler og persere.

I Indien er kultur, mad, religion og festivaler tæt forbundne. Kød og fisk blev introduceret til det indiske køkken via muslimer, mens vegetariske retter blev gjort populære af Indiens hindu befolkning.

EN MULTINATIONAL MENU

Det indiske køkken blev skabt af mad importeret over land og med skibe. Inderne blev introduceret til krydderier, såsom spidskommen og koriander, af rejsende udenlandske købmænd mellem det 12. og det 14. århundrede. Mellem det 15. og det 17. århundrede introducerede mogulerne kød, nødder og tørrede frugter til det indiske køkken, i det 16. århundrede blev chili, tomater, peberfrugt og ananas importeret af portugiserne, og i det 17. århundrede blev kartofler tilbudt af hollændere.