ET KULINARISK KORT OVER INDIEN

Indien er beboet af mange nationer og tilhængere af mange kulturer og religioner. Det kan ses i det indiske køkken, hvilket er lige så fascinerende, varieret, farverigt og fyldt med forskellige smage og aromaer. Tag med på en kulinarisk udflugt og udforsk alle de indiske smage!

NORDINDIEN

Nordindien er hjem for de snedækkede Himalayabjerge og de tilvoksede dale i Kashmir. Denne del af Indien er karakteristisk for sin hvedeproduktion og større mængder af mejeriproducenter, hvilket tydeligt ses i det lokale køkken. Man tilsætter ofte nødder og tørrede frugter til maden. På grund af den store indflydelse af islam spiser man ikke svinekød i det nordlige Indien – de lokale retter er også mindre stærke og krydrede end i Sydindien. Kylling er den vigtigste ingrediens her. De mest populære retter er tikka masala, butter chicken, korma, rogan josh, retter tilberedt i den specielle tandoor lerovn og brød, såsom naan, roti og parathas.

VESTINDIEN

I Vestindien ligger den tørre stat Gujarat og de velhavende Vest-Ghatter bjerge, der er hjem for produkter, som det lokale køkken er baseret på: grøntsager, bælgplanter, kornsorter og rød gær-ris. Hoveddelen af befolkningen er vegetarer. De mest populære ingredienser er kokos, tamarind og garcinia indica (tørrede, sure bær). De lokale retter er lette, men stærke. På menuen kan man oftest finde dhansak, vindaloo og fiskekarry.

ØSTINDIEN

De frugtbare sletter i Bengalen, beliggende i det østlige Indien, er fulde af de mest populære produkter: ris og andre kornsorter. Det lokale køkken er baseret på mælkeprodukter, hvilke især bruges som base til desserter. Kokos er også meget populært, og dyrkes i mange plantager ved Den Bengalske Bugt. De lokale indere er mest glade for milde smage. De tilsætter oftest sennep og sennepsolie til deres mad. De spiser også en del jalfrezi, chingri machh malai og retter, som stammer fra Indokina.

SYDINDIEN

Den Sydindiske Halvø har et meget varmt og fugtigt klima. Området er domineret af hindu befolkning, hvilket betyder, at køkkenet hovedsageligt omfatter vegetariske retter på base af ris og kokosprodukter (oksekød er slet ikke spist her). De lokale er mest glade for lette, godt krydrede retter med sort peber, tamarind og skaldyr. De mest populære retter er: madras, chettinad og korma.