Tikka Masala kylling med spinat

Jeg elsker denne version af Tikka Masala kylling, fordi spinaten tilfører retten dejlig konsistens og farve. Samtidig kan man ikke undgå at føle god samvittighed over at have lidt spinat på menuen. Jeg har tilføjet ekstra krydderier såsom spidskommenfrø, hvidløg og ingefær for at skærpe smage endnu mere – og give retten lidt ekstra bid, men hvis det kniber med tiden, så kan dette udelades.

Sværhed
Smagsstyrke
Tidsforbrug
180 min
Del

Ingredienser

Til 4 personer

 

1 spsk. vegetabilsk olie

1 tsk. spidskommenfrø

180 g løg, hakket

½ tsk. ingefærpuré

½ tsk. hvidløgspuré

130 g hakkede tomater fra dåse

4 spsk. Patak's Tikka Masala paste

50 g tomater, i skiver

60 ml fløde

1 spsk. citronsaft

1 spsk. frisk koriander, hakket

400 ml vand

80 g babyspinat

½ tsk. knuste sorte peberkorn

4 kyllingebryster

1 spsk. græsk yoghurt

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrysterne halvvejs igennem vandret, så de beholder formen.
  2. Rør en marinade af 2 spsk. Patak's Tikka Masala paste og græsk yoghurt og fordel den på kyllingebrysterne. Tildæk og lad marinere i køleskabet i minimum 2 timer.
  3. Opvarm olien i en dyb pande og steg spidskommenfrø indtil de begynder at „poppe”, tilsæt hakket løg og steg indtil løgene er gyldne.
  4. Tilsæt ingefær og hvidløg og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt 2 spsk. Patak's Tikka Masala paste og steg yderligere 2-3 minutter, mens der tilsættes en smule vand så det ikke brænder på.
  5. Tilsæt hakkede tomater fra dåse og friske tomater og steg i yderligere 5 minutter. Tilsæt fløde og vand og lad det simre til saucen tykner.
  6. Tilsæt knust sort peber, citronsaft og frisk koriander, rør grundigt og smag til.
  7. Tilsæt babyspinatblade og kog i 1 minut indtil de bliver bløde.
  8. Steg kyllingebrysterne på panden til de er gennemstegte og server med saucen.