Tandoori kyllingebryst med mango & ingefær relish

Der er bare noget virkelig lækkert ved Tandoori, et sundere og meget velsmagende alternativ til en karryret med masser af sauce, idet det er en ret marineret med krydderier og yoghurt. Selvom Tandoori traditionelt tilberedesi en Tandoor, som er en lerovn brugt i Indien og andre dele af Asien og Mellemøsten, kan du stadig kreere lækker Tandoori hjemme hos dig i din grill eller ovn.

 

Sværhed
Smagsstyrke
Tidsforbrug
55 min
Del

Ingredienser

Til 4 personer

 

Til kyllingen:

1 spsk. Patak’s Tandoori paste

2 spsk. yoghurt naturel

Skal og saft af 1 citron

2½ cm frisk ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver

2 kyllingebryster á ca. 175 g, uden skind

Lidt olie

 

Til relish:

1 fast mango, skrællet og skåret i tern

1 rødløg, i fine skiver

Skal og saft af 1 citron

2 spsk. frisk koriander, hakket

Salatblade

Citronbåde til servering

Fremgangsmåde

  1. Bland Patak’s Tandoori paste, yoghurt, halvdelen af ingefæren, citronskal og –saft i en skål.
  2. Skær flere dybe snit i kyllingebrysterne og dæk dem med marinaden.
  3. Lad kyllingen marinere i mindst 15 minutter.
  4. I mellemtiden tilberedes relish. Hak det resterende ingefær fint og bland med mangotern, løgskiver, citronskal og –saft. Smag til med lidt sort peber og bland koriander i.
  5. Grill eller steg kyllingebrysterne penslet med lidt olie i 20-25 minutter til de er gennemstegt.
  6. Server kylling og relish med salat og citronbåde.