Medium krydret Biryani med grøntsager
En sand favorit er Biryani, en lækker krydret risret, ofte serveret som hovedret. Denne opskrift er virkelig lækker, og den tilberedes på komfuret fremfor i ovnen, som ellers er den traditionelle metode.
Sværhed
Smagsstyrke
Tidsforbrug
35 min
Del
Ingredienser
Til 2 personer
275 g blandede grøntsager (fx gulerod, bønner, blomkål, kartofler), skåret i stykker
85 g ærter
4 spsk. Patak’s Tikka Masala paste
2 spsk. yoghurt naturel
1 spsk. vegetabilsk olie
110 g basmatiris
275 ml vand
Salt efter smag
Fremgangsmåde
- Opvarm olien i en dyb pande og lynsteg risene i 1 minut.
- Tilsæt grøntsagerne og lynsteg i yderligere 1 minut.
- Tilsæt vand, Patak’s Tikka Masala paste, yoghurt og evt. salt og rør grundigt.
- Bring i kog, læg låg på og lad retten simre indtil ris og grøntsager er kogt og vandet er absorberet (ca. 15 minutter). Lad retten stå i 5 minutter inden servering.