Boller i gulerodskarry

Alle elsker boller i karry, og hvorfor ikke give denne klassiker et lille twist af indien. Patak’s blander nøje udvalgte eksotiske krydderier og urter til en karrypasta, som er nem at bruge som basis for en lækker karryret eller smagsgiver i fx en marinade. Korma er en dejlig mild karry, som passer til hele familien.

Sværhed
Smagsstyrke
Tidsforbrug
70 min
Del

Ingredienser

Til 4 personer

 

500 g hakket kalv og flæsk

2 æg

2 spsk. Frisk ingefær, revet

2spsk. hvedemel

Salt og peber

3 løg

5 fed hvidløg, finthakket

1 stk. Patak’s Korma paste pot

8 dl hønseboullion

450 g gulerødder, i tern

1 dl yoghurt naturel

1 granatæble

Frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Det hakkede kød røres med æg, mel, 1 tsk. revet ingefær, 1 fintrevet løg, salt og peber. Rør til farsen er nogenlunde ensartet. Lad den trække en halv time på køl, mens saucen tilberedes. Steg 2 løg i tern, det resterende ingefær og hvidløg i en smule olie i en stor gryde ved middelvarme. Steg til det har taget en smule i en stor gryde ved middelvarme. Steg til det har taget en smule farve og tilsæt Korma paste. Steg til du kan dufte krydderierne. Tilsæt bouillon og gulerostern og lad det smire i ca. 25 minutter til gulerødderne er helt møre. Blend saucen til den er halt glat, det kan tage et par minutter. Hæld saucen tilbage i gryden. Form små boller af farsen og læg dem forsigtigt i saucen og lad den simre i ca. 10 minutter.
  2. Smag saucen til med salt, peber og eventuelt en smule limesaft. Server saucen toppet med yoghurt, koriander og granatæblekerner. Server med ris og/eller naanbrød og lidt mango chutney.