• Det hele startede i 1956

    Watch

     

FAMILIEN PATAKS HISTORIE

  • Som enhver anden familie i Storbritannien holder vi af sommetider at finde de gamle fotografier frem og udveksle historier. I dag er en af de dage! Så kom nærmere og vi vil dele nogle af vores minder med dig.

  • L.G. Pathak blev født i 1925 i den indiske stat Gujurat, hvor hans familie klarede sig ved at drive landbrug. Da hans far døde, flyttede familien til Kenya i jagten på et bedre liv. Og det fandt de ved at åbne en lille butik, hvor de solgte indiske søde sager til andre familier, som savnede smagen af hjemlandet.

  • I 1956 trak L.G. igen teltpælene op og sammen med sin familie satte han sejl mod Storbritannien. De ankom på en frysende dag i november med kun £5 på lommen. Men det var ikke bare vejret, som var hårdt. Det var også svært for L.G. at finde arbejde.

  • Hans hustru Shanta spekulerede på, om den forretning de havde i Kenya med at lave indisk slik og snacks også kunne blive til noget i Storbritannien. Hun gik i gang med arbejdet i familiens lille køkken i Kentish Town, og snart spredte rygtet sig. I sådan en grad at der var kø foran deres hoveddør! Der gik ikke længe før deres 10-årige søn Kirit leverede varer over hele London.

  • Efter et par år åbnede de en lille butik bag Euston station, hvor de solgte alle slags indiske kolonialvarer. Og forretningen gik strygende, især fordi familien Pathak kun forhandlede varer af den bedste kvalitet, de kunne finde.

  • Det vigtige vendepunkt for hr. og fru Patak (vi besluttede at droppe h’et i navnet da det forvirrede mange folk) kom, da de engang havde fået bestilt alt for mange grøntsager til butikken, og L.G. besluttede at lave pickles af dem. Det var nærmest en åbenbaring, fordi de fandt ud af, at de kunne opnå den autentiske smag af Indien ved at kreere krydderipastaer af friske, stødte krydderier og olie.

  • Da Kirit voksede op og overtog forretningen fra sin far, kom hans kone Meena på ideen om at fremstille saucer, som ville gøre det nemt for travle folk uden tid til at lave indiske karryretter fra bunden alligevel at kunne nyde lækker og hjemmelavet indisk karry. Og som man siger; resten er historie. Vores historie.

  • I dag beskæftiger Patak’s mere end 700 personer over hele verden. Og vi vil gerne tro, at det er familien Pataks ideer, dedikation og hårde arbejde, som er årsagen til at Storbritannien elsker karry.

    Hvad skal du have at spise i dag?